החודש התקיים כנס RehabMove השישי בגרונינגן הולנד. הכנס מתמקד בכל ההיבטים הנוגעים לאנשים עם מוגבלות, מהשיקום, דרך פעילות גופנית מותאמת ועד השתתפות בענפי ספורט תחרותיים פראלימפיים ונחשב לאחד הכנסים המקצועיים ביותר בעולם השיקום.
במקביל להרצאות, התקיימה בכנס תערוכה עשירה ומעניינת בה הוצגו פרוטזות חדשניות, מכשור למדידת פרמטרים פיזיולוגיים שונים ומגוון כיסאות גלגלים.
הרצאה מרתקת במיוחד הייתה של פרופסור דריו פרינה בנושא ממשק אדם-מכונה בהקשר לידיים ביוניות. המילה האחרונה בתחום, הוא מיפוי כל הסנסורים בחוט השדרה והטיימינג בו הם מפעילים קבוצת שרירים מסוימת (מעל האיבר הקטוע) כדי להפעיל את היד המלאכותית בהתאמה לפעילויות מורכבות הדורשות מיומנויות עדינות, כמו גם הפעלה מדויקת של מידת הלחץ שמפעילה היד הביונית על אובייקטים שונים (למשל, סגירת "כף היד" על ביצה ונגינה על פסנתר).
הטכנולוגיה הזו משלבת גם "למידת מכונה" machine learning כך שעם הזמן, המשתמש יוכל להפעיל את הפרוטזה בצורה עוד יותר יעילה ואיכותית.
ואיך זה קשור אלינו? מכיוון שממשקי אדם-מכונה הולכים להיות יותר ויותר זמינים ומיושמים, ההערכה היא כי הספורט הפראלימפי הולך לעבור שינוי דרמטי. יד שיכולה להניף משקלים מאוד כבדים, ופרוטזות ביוניות שמחוברות ישירות לעצם ברגל הם כבר לא מדע בדיוני. כל אלה מביאים עמם אתגרים מורכבים לכל נושא הרגולציה והקלסיפיקציה בספורט הפראלימפי.