השגת כרטיס למשחקים הפרלימפיים

איך נקבעת הזכות להשתתף במשחקים הפראלימפיים?

הכרטיס או בשם הלועזי קוואוטה למשחקים מחולק בכל ענף בצורה שונה.

ברוב הענפים הכרטיס שמושג הוא כרטיס למדינה ולא לספורטאי שהשיג אותו. באופן תיאורטי, ניתן להעביר את הכרטיס לספורטאי אחר, אך באופן מעשי הדבר אינו קורה.

בשלב הראשון, קובע הוועד הפראלימפי הבינלאומי כמה ספורטאים וכמה ספורטאיות יכולים ויכולות להשתתף בכל ענף, במספר ענפים נקבע כמה בכל מקצה ובכל דרגת נכות.

בשלב השני, בכל ענף נקבעת השיטה לחלוקת הכרטיסים.

שיטה שכמעט איינה קיימת יותר  היא: לפי מדינה.

כל מדינה רשאית לשלוח ספורטאי אחד. לדוגמא: ענף החורף – סלאלום.

שיטה נוספת היא לפי תחרות.

לדוגמא בקליעה: גם דורון שזירי וגם יוליה צ'רנוי השיגו את הכרטיסים בעקבות ההישגים שלהם בתחרויות  שהוגדרו כתחרויות אשר מעניקות כרטיסים. או בענפים קבוצתיים שבדרך כלל התחרות היא האליפות היבשתית.

השיטה המורכבת ביותר היא שיטת הדירוג.
מי שבראש הדירוג העולמי בתאריך יעד שנקבע בכל ענף, זוכה בכרטיס. לכל ענף יש שיטה לקביעת הדירוג. בענפים מדידים כמו הרמת כח או שחייה הדירוג מבוסס על התוצאה הטובה ביותר של אותו ספורטאי. בענפים כמו טניס וטניס שולחן הדירוג מבוסס על נקודות שמושגות בתחרויות, כאשר בטניס מדורג על מספר נקודות לשנה ובטניס שולחן מדובר על מספר נקודות שנצברות במהלך כמה שנים. לרוב מחולקים הכרטיסים על פי דירוג אישי, אך בשחייה לדוגמא, עושים שקלול של דירוג כל השחיינים מכלל המדינות בנוסחה שעל פיה מחולקים הכרטיסים למדינות.

לעיתים מערבבים בין השיטות וחלק מהכרטיסים מחולק על פי תחרות וחלק על פי דירוג.

לשיטות האלו מתווספים לעיתים אלמנטים נוספים.

אלמנט הקריטריון: בענפים מדידים הספורטאי חייב לעמוד קודם כל בתוצאה מסוימת, לדוגמא: שחייה, אתלטיקה וכו'. 

אלמנט מספר התחרויות: הספורטאי חייב להשתתף בזמן מסוים במספר תחרויות בינלאומיות, לדוגמא בטניס שולחן חייבים להשתתף תוך שנה ב5 תחרויות, שלפחות אחת היא מחוץ ליבשת של אותו ספורטאי.

אלמנט הזוגות / קבוצתי: לדוגמא בבדמינטון מרבית הכרטיסים מיועדים לדירוג הזוגות (למרות שמי שנכנס דרך הזוגות משחק גם ביחידים) כאשר מי שלא ממוקם גבוה או שאין לו בן / בת זוג, מתחרה על מספר כרטיסים מצומצם שניתנים על פי דירוג היחידים – אלמנט זה בא להבטיח שיהיו מספיק זוגות איכותיים לטורניר הזוגות.  

אלמנט המדינה: מספר המשתתפים ממדינה מסוימת מוגבל, לדוגמא בטניס בכסאות גלגלים – דרגת קוואד, יש הגבלה של 3 מתחרים ממדינה. בענפים מסוימים כמו חתירה וקיאקים יש מקום רק לספורטאי אחד או צוות אחד בכל קטגוריה.

אלמנט היבשת: הכרטיסים מחולקים קודם כל ליבשות, לדוגמא בטניס שולחן, חמשת המקומות הראשונים, שמורים לאלופי כל יבשת ורק אחר כך למדורגים בדירוג העולמי.

 

שתפו
הירשמו לניוזלטר שלנו
כתבות נוספות