שיינא ווספי גולשת לבייג'ין

בחורה על רקע הר מושלג מניפה את ידיה למעלה ואוחזת קביים
צלמת: darby hartmann

שיינא ווספי, היא אחת משתי הספורטאיות הישראליות שמנסות לזכות בכרטיס למשחקי החורף הפראלימפיים שיערכו במרץ 2022 בבייג'ין, לשם כך היא נסעה להתאמן ולהתחרות בקולורדו.

שאלנו אותה מספר שאלות:

איך היה להתחרות אחרי כל כך הרבה זמן שלא גלשת?

– ממש חיכיתי לחזור לגלוש. שנה קודמת הכל נעצר לי בפתאומיות, שברתי את הרגל בסקי וחזרתי מיד לישראל ואז התחילה הקורונה מה שעוד יותר גרם לקושי לחזור לאימונים, היו עוד משוכות בדרך אבל בסופו של דבר זה מה שהוביל אותי להגיע להתאמן בקולורדו עם מאמנים מדהימים שדואגים שיהיה לי פה טוב ושאני אתקדם ואצליח. התחלתי את האימונים בדצמבר אם הרבה פרפרים בבטן. התחרות הראשונה שלי הייתה בתחילת ינואר הלחץ וההתרגשות באו יחד גם בגלל ההרגשה שאם הייתי מתאמנת יותר היה לי יותר מה לתת אבל תמיד אנחנו יכולים להיות יותר טובים מעכשיו, וזאת רק ההתחלה… 

איך הקורונה משפיעה על התחרות והאימונים?

-אני נמצאת בתוך קופסת סקי לא רואה כמעט כלום כל היום חוץ מסקי והרים לבנים משלג. בתוך כל המקום הזה והניתוק מטלוויזיה וחדשות גרם לי כמעט לשכוח שהמחלה הזאת עוד קיימת, כן מקפידים באימונים ובחדר לוקרים על מסכות בחומרה אבל כבר זה הפך להיות פריט לבוש לכל דבר ככה שהתרגלנו לזה. אני שומרת שבת ושנה שעברה האימונים התקיימו גם בשבת כך שלא שהיתי בהם אבל השנה שבת הוא יום חופש לכולם כי האתר סקי מלא יותר בסופ"ש וזה עוד דבר שנגרם בזכות הקורונה. התחרויות פה הן קטנות כי לא לכולם מתאפשר להגיע ממגבלות הקורנה ואנחנו משתתפים רק בתחרויות שבגבולות ארה״ב.

איך נראה יום ממוצע במחנה האימונים?

-קמים בבוקר מגיעים לחדר הלוקרים שם נמצא כל הציוד, מגנים, סקי הכול. אני מגיעה חצי שעה קודם מתארגנת על ציוד עושה חימום ואז מתחיל האימון. כל יום אנחנו מתאמנים אימון אחר משלושת סוגי המסלולים,  אני הכי אוהבת את הסופר G כי הוא הכי מהיר, חוזרים על אותו מסלול כל היום שוב ושוב ושוב וכל פעם מגלישה לגלישה כל אחד מתמקד באיפה שהוא צריך לשפר ושם את הפוקוס שלו בזה כדי שהגלישה הבאה תהיה בפחות שניות מהקודמת. המתאמנים בקבוצה הפכו לחברים שלי מה שהופך כל יום אימון להרבה יותר מהנה וכיף וזה בונוס.

איך בחרת דווקא בסקי אלפיני?

-קרוב משפחה שלי מתנדב בעמותת ארז ודרכו הכרתי את העמותה ושם לימדו אותי לגלוש. עמותת ארז זו עמותה למען נכי צה״ל ובשנים האחרונות החלה לעבוד גם עם ילדים ונערים עם מוגבלויות ומלמדת אותם לגלוש סקי עד שהם מגיעים לרמה של עצמאות מוחלטת על ההר. בשנת 2016 התחלתי ללמוד לגלוש ומהרגע הראשון שהרגל שלי נגעה בסקי התאהבתי בספורט הזה. משנה לשנה התאהבתי בזה יותר, הייתי יוצאת עם משלחות של העמותה לחו"ל ללמוד ולהשתפר יותר בסקי והחוויה הייתה אדירה. אף פעם לא היה לי חלום להיות ספורטאית אבל אז הכרתי את הסקי ומנהל העמותה אייל ירימי דיבר איתי על הרעיון של סקי תחרותי ונורא התלהבתי מהרעיון של לקום בבוקר ולהשקיע כל יום במה שאני אוהבת ותפסתי את זה בשתי ידיים ועכשיו אני לגמרי מודה על זה.

בחודש ינואר, השתתפה שיינא בתחרות הרשמית הראשונה שלה, שנערכה בוינטר פארק קולרדו שם היא מתאמנת, בשל הקורונה לא היו הרבה משתתפים. שיינא השתתפה בשלושת המסלולים וזכתה במדליית כסף אחת ו2 מדליות ארד.

שתפו
הירשמו לניוזלטר שלנו
כתבות נוספות