המשחקים
ימי המשחקים
13 ימים
המשלחת הישראלית תתחרה בכל הימים. היום העמוס ביותר: 29.8, כשליש מהמשלחת צפויה להתחרות ביום זה
ענפים
22 ענפים
תחרויות ספורט
540 תחרויות
משתתפים
נשים
1756 נשים לפחות
משחקים בזמן קורונה
משחקים אלו שונים בתכלית השינוי ממה שהכרנו עד כה, וזאת כתוצאה מהתפרצות נגיף הקורונה, שהיכה בעולמנו בחודשים הראשונים של שנת 2020. מיותר לציין כי המצוקה אליה נקלע העולם טרף את הקלפים בכל היבט אפשרי ובתוך כך גם בספורט. דחיית המשחקים בטוקיו בשנה הינה הליך לו השלכות רבות…מדינות העולם נכנסו לסגרים והגבלות לתקופות כאלו ואחרות .. ספורטאים לא יכלו להתאמן … לא יכלו להתחרות … תחרויות רבות בוטלו… ספורטאים רבים עדין לא יכולים להתאמן או להתחרות עד היום… מצב הפוגע בכל העיקרון של FAIR PLAY.
גם בקיום המשחקים אלו … הם לא יהיו דומים לאף משחקים שהיו בעבר… ההגבלות על הספורטאים, מאמנים ואנשי מקצוע בכל היבט אפשרי … יוצרת אופי חדש ושונה מהמשחקים להם אנו רגילים.
עם זאת, קיימת חשיבות בשמירת הרצף וקיום המשחקים.
הכפר האולימפי / פראלימפי
הכפר האולימפי / הפראלימפי נבנה ברובע החוף הארומי בטוקיו. יחידות הדיור המשמשות ספורטאים במהלך משחקי טוקיו 2020, ישופצו לשימוש כדירות מגורים לאחר המשחקים.
מרבית מתקני הענפים קרובים לכפר בטווח של עד 30 קילומטר וחצי שעה נסיעה, למעט מתקן הקליעה שנמצא במרחק של 43 קילומטר.
הקמע
השם של הקמע הוא סומטי על שם פריחת הדובדבן המגוונת שמקורה בסוֹרְיוֹשִינוֹ. פרחי הדובדבן מאד פופולריים ביפן.
לסומטי יש עוצמות נפשיות ופיזיות עצומות. היא מייצגת אתלטים נכים המתגברים על מכשולים ומגדירים מחדש את הגבולות האפשריים. סומטי היא דמות מגניבה עם כוחות על , שיכולה לעוף ויכולה לשלוח ולקבל הודעות באמצעות טלפתיה דרך אנטנות פריחת הדובדבן משני צדי פניה. בדרך כלל שקטה אבל יכולה, בדומה לספורטאים, להפגין כוח רב בעת צורך.
הלפיד הפראלימפי
מרוץ הלפיד הפראלימפי בטוקיו 2020 יתקיים בין ה-13 ל-25 באוגוסט, בתקופת המעבר בין המשחקים האולימפיים למשחקים הפראלימפיים. הוא יכלול את שלושת החלקים הבאים:
מרוץ הלפיד – יחל ב – 13 באוגוסט, בסטוק מנדוויל בבריטניה – מקום הולדתה הרוחני של התנועה הפראלימפית. בנוסף, יתקיים במספר מוקדים ברחבי המדינה המארחת יפן. מתאריך זה ועד ה-17 באוגוסט. מרוץ הלפיד יעבור גם בבתי ספר, בתי חולים ומתקנים הקשורים במשחקים הפראלימפים בכל מחוזות יפן.
בהמשך יעבור מרוץ הלפיד בערי יפן להגברת העניין הציבורי והתמיכה לקראת המשחקים הפאראלימפיים.
מרוץ הלפיד יגיע לטוקיו ב-21 באוגוסט, ובטקס הפתיחה ב-25.08.21 יודלק הלפיד הפראלימפי באופן רישמי.
המדליות הפראלימפיות
עיצוב המדליות מרוכז סביב מוטיב יפני מסורתי, המתאר את המשחקים הפראלימפיים כמקור לרוח חדשה ורעננה הנושבת ברחבי העולם, כמו גם חוויה משותפת המחברת בין לבבות ומוחות מגוונים. כדי לסייע לבעלי ליקויי ראייה לזהות את המדליות השונות באמצעות מגע, נכללה סדרה של כניסות מעגליות בצד המדליות בפעם הראשונה בהיסטוריה הפראלימפית. כניסה אחת מייצגת זהב, שתיים מבדילות כסף ושלוש מזהות ברונזה. על פני המדליות כתוב בכתב ברייל "טוקיו 2020"
הסלוגן
מאות גולשים שהשתתפו בסקר שנערך באתר ONE בחרו בסלוגן ‘שווים זהב’ (65%), כזה שילווה את הספורטאים הפראלימפים לטוקיו 2020. מדובר בשיתוף פעולה ייחודי בין אתר ONE, הוועד פראלימפי וה’בצפר’ של חברות הפרסום והדיגיטל.
24 סטודנטים הגישו את הצעותיהם. התלמידים בקורס קופירייטינג בהנחיית מנהל הקורס עידן בראון הגישו הצעות לסלוגן, ואילו תלמידי קורס הארט-דיירקשן בהנחיית מנהל הקורס דוד אביטל ומרצה בכירה גלית גלבוע, הגישו הצעות לעיצובים גרפיים. כל ההצעות הוצגו בפני הספורטאים הפראלימפים, המאמנים והצוותים המקצועיים והם קבעו את העולים לגמר: ‘זהב חוצה גבולות’, ו-‘שווים זהב’, את שניהם הגה בר נחמיאס ועיצבה טניה ז’וצ’נקו.