השוואה בין פרמטרים אירוביים ואנאירוביים בתנאי מעבדה לאותם פרמטרים במשחק כדורשער

לאחרונה, נוצר קשר עם חברת הזנק ישראלית בשם Go Heja.  החברה מייצרת פלטפורמה/אפליקציה שמתממשקת עם שעוני דופק למיניהם ומנהלת מעקב אחר נתוני הספורטאים, מייצרת בסיס נתונים למאמן ואף מתריעה על עומסי יתר. המאמנים רז שוהם וורד אבינעם נפגשו עם מנכ"ל החברה עמית דויד כדי לבחון האם האפליקציה מתאימה לשחקני ושחקניות נבחרות הכדורשער.

החודש, פורסם מחקר של אלבס ושות' (2018) שבחן את הקשר שבין פרמטרים אירוביים ואנאירוביים שנמדדו בתנאי מעבדה על גבי מסילה (צריכת החמצן המרבית והמהירות המקבילה לה, וסף חומצת חלב), לאותם פרמטרים בעת משחק כדור שער. החוקרים הברזילאים בחנו 7 שחקני נבחרת כדור שער קודם במעבדה ואחר כך במגרש כשהם עושים סימולציות של משחקי אמת. הנתונים נמדדו על ידי מערכת מטבולית קרדיו-פולמונרית אלחוטית.

מבין התוצאות הרבות והמידע שנאסף על ידי החוקרים, אולי התוצאה המרכזית היא שבאף אחד מהמשחקים (בסך הכל נמדדו 5), אף אחד מהשחקנים לא הגיע לצריכת חמצן מירבית באף שלב!  כלומר הדרישות האנרגטיות במהלך המשחקים היו נמוכות מאלו שנבחנו במעבדה. גם סף חומצת החלב היה נמוך למדי. המסקנה העיקרית של החוקרים הייתה כי חילוף החומרים האירובי נדרש יותר במהלך משחק כדור שער מאשר מטבוליזם אנאירובי,

למעט פעילויות ספציפיות (כמו זריקת הכדור) שמערבות יותר מעגלים אנאירוביים. מכאן ניתן להסיק כי התמקדות בשיפור הכושר האירובי באימונים חשוב ועשוי להועיל לתפקוד שחקני כדורשער.

Alves IS, Kalva-Filho CA,Aquino R, Travitzki L, Tosim A,Papoti M and Morato MP (2018). Relationships Between Aerobicand Anaerobic Parameters WithGame Technical Performance in EliteGoalball Athletes.Front. Physiol. 9:1636

שתפו
הירשמו לניוזלטר שלנו
כתבות נוספות